A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/raksanik/newave-core-stable/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Cannot start session when headers already sent

Filename: core/N_Controller.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be assigned by reference

Filename: core/Loader.php

Line Number: 150

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/raksanik/newave-core-stable/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 671

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Declaration of Settings_model::update($data = Array) should be compatible with N_Model::update($id = false, $data = Array, $where = Array)

Filename: models/settings_model.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/raksanik/newave-core-stable/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 671

Lue Anu Harkin vinkit - Taloon.com - Raksaniksit


Anu Harkin vinkit 1


 

Vuoden alkajaisiksi olen remontoinut innoissani Kotolivingin työhuoneella. Juu, remontointi on muutenkin minun juttuni, mutta tällä kertaa se on tuntunut jotenkin erityishelpolta. Sain mahdollisuuden kokeilla Taloon.com:ia* ja nyt voin kyllä sydämestäni sanoa, että onpa kivaa, kun kaikki tarvikkeet tulevat ovelle kannettuina. Roudausvaihe jää kokonaan väliin ja pääsee heti keskittymään siihen kivempaan osioon:


 

Koton maalinpesutiskipöytä on löytö kierrätyskeskuksesta, ja se on jo pitkään kaivannut ympärilleen hyllyjä.


 

Aloitin maalaamalla seinän kahteen kertaan harmaalla GVK Coating inline strong- sisäseinämaalilla (sävy NCS S 3502), joka on tarkoitettu erityisesti "haastaviin" paikkoihin, kuten märkätiloihin, keittiöön, luokkahuoneisiin ja porraskäytäviin. Maali on siis pesun- ja kulutuksen kestävää. GVK- maalin peittävyys on todella hyvä, sillä jo yksi kerros oli hyvin peittävä. Maalasin telalla lyhyin, erisuuntaisin vedoin saadakseni hieman elävän ja laikukkaan pinnan. Toinen maalikerros viimeisteli seinän. Tässä on muuten täsmätuote kärsimättömälle remontoijalle, maali kuivuu nopeasti.


 

Seinän yläreunan koristekuvion piirtämiseen käytin lyijkynää ja isoa lautasta. Maalasin ensin kuvion reunat pienellä lattasiveltimellä (vaatii vakaata kättä, ei saa siis juoda liikaa kahvia) ja täytin hieman leveämmällä siveltimellä vinottaisin, lyhyin vedoin. Valkoinen maali on samaa GVK:n inline strongia. Koristekuvion maalasin kolmeen kertaan.

Hyllyiksi valitsin Elfan hyllyjärjestelmän uusilla Utility Home- osilla höystettynä. Elfa herättää mielikuvan varastosta tai vaatehuoneesta, mutta hyllyt ovat erittäin käyttökelpoisia paraatipaikoillakin. Osat ovat toimivia, viimeisteltyjä ja hyvin suunniteltuja (Niin, ja niitä voi höystää omaan tyyliinsä sopiviksi). Tein muutamia iloisia havaintoja hyllyjä asentaessani:

- Asennus käy kätevästi yhden naisen voimin. Vain yläreunan poikittainen asennuskisko ruuvataan seinään, ja muut osat ripustetaan siihen. (kannattaa siis noudattaa ohjeita tarkasti ja kiinnittää kisko seinään sopivilla ruuveilla+ holkeilla) Mittaus, poraus ja napakka ruuvaaminen ovat ovat todella tärkeä osa kestävän lopputuloksen saamiseksi. (Ja sekin oli helppoa!) Asennuskiskot voi lyhentää juuri oikean mittaisiksi rautasahalla.


 

- Elfalta sai kivasti apua ja ohjeita hyllystön suunnittelemiseen. Kaikki tarvittavat osat oli helppo laittaa paikoilleen valmiin suunnitelmapiirroksen mukaan. (Ja viimehetken muutoksia oli helppo tehdä).

- Osat ovat tukevia ja viimeisteltyjä. Kiinnitykset napakoita ja toimivia.

- Lopputulos näyttää tyylikkäältä! Ei varastolta, vaan oikein sisustuskelpoiselta. (Vapiskaa Stringit ja vanhan ajan kirjahyllyt, olen keksinyt uuden superhyllyn!)

- Pienillä lisäosilla omasta Elfa-järjestelmästään saa rakennettua (ja muunneltua tarvittaessa) juuri sellaisen, kuin haluaa. Purkit, pikkuhyllyt, koukut ja renkaat saa siirrettyä mielensä mukaan aina uusiin paikkoihin.
 

Koton hylly sai koristeeksi punaista pallonauhaa. Nauha tarttuu ja pysyy mitä parhaimmin hyllyn pinnassa ihan tavallisella puikkoliimalla (!!). Napakka kerros puikkoliimaa hyllyn reunaan, ja sitten painellaan nauha napakasti kiinni.

Tarpeellista tavaraa -teksti on kirjoitettu suoraan seinään liitutussilla.

Maalinurkkauksesta puuttui myös kunnon valaistus. Päädyin kohdistettaviin, mustiin Nordluxin Cyclone nipistinvalaisimiin, jotka kiinnitin ylimmän hyllykorin reunaan. Lisävaloa ja hauskaa tunnelmaa tuomaan kiinnitin viereisen vessan oven ympärille tarralla liimattavaa LED-nauhaa, johon suhtauduin aluksi hieman epäilevästi. Olin väärässä epäilyksineni. Nauha näyttää hyvältä, (vaikka oikeasti se kai on tarkoitettu piilotettavaksi johonkin hyllyn alle) valo on kauniin väristä ja katkaisijan ansiosta valon saa helposti päälle ja pois. Suunnittelen liimaavani valonauhaa myös vessan meikkauspeilin ympärille (filmitähtimeininki, katsokaas).
 

Kaiken kaikkiaan aikaa tiskinurkkauksen rakentamiseen meni kaksi päivää. Ei hullumpaa!

Taloon.com:in RAKSANIKSIT on käynnissä paraikaa ja minä palaan uusilla remppaideoilla ja -vinkeillä aiheeseen ensi viikolla! (Silloin on luvassa tapetointia ja vessan uudistusta.)

* Toteutettu yhteistyössä Taloon.com Raksaniksit kanssa

  Tuotteet tai palvelut saatu yhteistyökumppanilta.

 

Anu Harkin vinkit 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Taloon.com:in Raksaniksit* -remontointini on jatkunut Kotolivingin vessan puolella. Meillähän ei alunperin ollut vessaa ollenkaan, vaan se rakennettiin alusta alkaen. Viemäriputket kulkevat näkyvissä seinien alaosassa, ja niiden alla vesiputket. Vessanpytyn ja kierrätyspesualtaan lisäksi vessassa oli oikeastaan vain vanha kultareunainen peili, naapurista lahjaksi saatu. Ja koska peili oli vessan ihanin asia,  aloin rakentaa vessan kasvojenkohotusta sen ympärille.

Aloitin maalaamalla kipsilevyseinän kahdesti valkoisella  GVK Coating inline strong- sisäseinämaalilla (samaa, jota käytin pesupaikan seinässä). Tapetiksi valitisin Sandbergin Eva -nimisen Non-woven tapetin, joka kiinnitetään kuivina vuotina seinään levitetyn tapettiliiman päälle. Tapetointiin tarvitaan oikeastaan vain kunnolliset välineet, rohkeutta ja hieman kärsivällisyyttäkin. Tarvikelistalla on tapetin lisäksi tapettiliimaa, iso liisterisuti/ tela, vatupassi, terävä mattoveitsi, isot sakset, tapettilasta (tai hätätapauksessa vaikka pokkari tai muu sopivasti joustava lastaksi kelpaava asia), A-tikkaat, ja musiikkia nappikuulokkeista (auttaa keskittymään).

Minulla on tapana mitata, kohdistaa ja leikata mahdollisimman monta vuotaa kerralla. ( Tai kun kyseessä on pienehkö seinänpätkä, leikkaan kaikki palat valmiiksi.) Lattialla tapettikaistaleet on helppo kohdistaa ja leikata. Merkkaan kunkin tapettikappaleen nurjalle järjestysnumeron, jonka mukaan on sitten helppo edetä. Eläinkuosinen tapetti on helppo kohdistaa: pitää vaan saada kaikki tyypit kokonaisiksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun kaikki vuodat on leikattu, levitän liiman/liisterin seinään telalla. (Kuin maalaisin, mutta vähän enemmän tavaraa pintaan) Koko seinää ei kannata liisteröidä kerralla, vaan aina parin vuodan verran. Sitten alkaa vuotien kiinnittäminen: ensimmäinen vuota aloitetaan nurkasta, ja edetään siitä. Tässä kohtaa vatupassi on tarpeellinen. Kannattaa nimittäin varmistaa, että ensimmäinen vuota tulee suoraan, sillä sitten on helppo saada loput vuodat paikoilleen ja koko seinä siistiksi. Aloitan aina yläreunasta, jonka silittelen käsin paikalleen. Sitten käyn tapettilastalla koko vuodan läpi, jotta se kiinnittyy tasaisesti. Alareunan ja yläreunan mahdollinen ylimäärä katkaistaan TERÄVÄLLÄ mattoveiitsellä. Enkä turhaan korosta terävää, sillä vähänkin takkuisella terällä tulee kamalaa jälkeä. Sitten seuraava vuota viereen: kuvion kohdistus ja puskusaumalla edelliseen vuotaan kiinni. (Vuodat eivät saisi mennä päällekäin, mutta väliin ei myöskään saisi jäädä rakoa = toisiaan vasten tiiviisti.) Pistorasioiden ja muiden hankalien mutkapaikkojen kohdalla kannattaa olla kärsivällinen. Leikkaa varovasti saksilla tai mattoveitsellä vuotaan reikä/ muoto tarvittavaan paikkaan, vuodan ollessa jo osittain seinällä. Viimeistele tapetin kiinnitys kun tarvittavatmuotoilut on tehty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kauhistuttavissa ”Apua-tilanteissa”, eli kun tapetti repeää, jostain jää puuttumaan suikale tai muuta kamalaa tapahtuu, ei ole suinkaan syytä mennä paniikkiin. Sen sijaan otetaan tapettia, liisteriä ja sakset ja sitten vaan rakennetaan pikkuisista palasista tarvittava paikkaus tilalle. Lupaan, että lopputuloksessa paikkoja ei huomaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vessan kalusteiksi valitsin Noron simppelin tyylikkäät, valkoiset kehyskaapit ja altaan, sekä vanhanajan väännettävän hanan. Olen koonnut melkoisen määrän kaikenlaisia kalusteita (kyllä, erityisesti Ikean kamaa…) ja kaikenlaisten osien yhteensovittaminen on tuttua hommaa. Noron kalusteiden kohdalla yllätyin iloisesti: kaikki osat oli pakattu huolellisesti ja merkattu numeroin. Kokoaminen oli vaivatonta. Ainoastaan allaskaapin ja altaan seinäkiinnitykseen pyysin putkimiehen avuksi. Altaita kun ei kannata omin päin lähteä seinästä irroittelemaan tai putkiliitoksia tekemään, vaan ammattilainen on ehdottomasti paikallaan. Kun kaapit saatiin paikoilleen ja vesi toimimaan, viimeistelin pinnat Koton näköisiksi liimalakkaamalla ovien keskustoihin revittyjä kappaleita vanhoista kirjoista ja aikakauslehdistä. Samalla kirjallisen pinnan sai ruma, harmaa viemäriputki. Liimalakkana voi käyttää joko valmista decoupage-lakkaa, tai valmistaa sen itse sekoittamalla puolet erikeeperiä ja puolet vettä. Liimalakka levitetään oven pintaan, paperi silitellään siihen sormenpäillä ja päälle suditaan vielä lakkakerros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihana vessa tarvitsee ihanan lampun, ja oikeastaan kattokruunu oli ainoa vaihtoehto. Marksljöidin kattokruunuruu kimaltelee ihanasti katossa ja luo ympärilleen kauniita valokuvioita. Kyllä nyt kelpaa käydä puuteroimassa nenänpäätä!

Silmä- opetustaulu ja persialaistyyppinen matto löytyivät Fidan kirppikseltä, pyyhenaulakko on tehty vanhasta puunkappaleesta, vessapaperirullat säilyvät suuressa saviruukussa ja saippuoiden valmistusohjeet löytyvät tulevasta Kotoliving-lehdestä, joka on kaupoissa 12.2.2014.